IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
GKI: Soha nem terveztek még ennyien lakásfelújítást2021. augusztus 9. (hétfő) 11:41 - GKI: Soha nem terveztek még ennyien lakásfelújítást

Minden hatodik magyar háztartásban úgy számolnak, hogy a következő egy évben nagyobb összeget költenek a lakás felújítására.

Csúcson a lakásfelújítási kedv, a következő egy évben a magyar háztartások csaknem 17 százaléka tervez nagyobb összeget költeni a lakására. Amennyiben ez megvalósul, akkor egy éven belül mintegy 700 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat – derül ki a GKI és a Masterplast közös reprezentatív felméréséből.

Ez az előző negyedévinél 120 ezerrel, az egy évvel ezelőtti megkérdezés eredményénél pedig 130 ezerrel nagyobb számot jelent.

A pandémia okozta kötöttségek alóli felszabadulás, a gyereket nevelő családok számára elérhető kormányzati támogatások, illetve a hitelezés bővítése egyaránt ösztönzőleg hat a lakossági szándékokra. Korlátokat csak az építőanyagok árainak és a felújítási szolgáltatások díjainak dinamikus emelkedése, illetve az építőipari kapacitások szűkössége jelenthet.

Az egy negyedévvel ezelőtti felméréshez képest csaknem minden településtípusban és minden régióban nőtt a felújítási kedv. A legnagyobb mértékben Budapesten, itt a megkérdezett háztartások 18 százaléka készül renováltatni, szemben az áprilisi 8 százalékkal.

A lakásfelújítást és korszerűsítést tervezők mintegy 40 százaléka szeretné részben állami támogatásból finanszírozni felújítási-korszerűsítési terveit, egy negyedévvel ezelőtt ez az arány 36 százalék volt.

 

 
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
24 találat
Részletes kereső