IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Mire elég manapság 25 millió forint a lakáspiacon?2022. október 18. (kedd) 11:38 - Mire elég manapság 25 millió forint a lakáspiacon?

Tavalyhoz képest jelentősen lecsökkent a 25 millió forintnál olcsóbb ingatlanok aránya a hazai kínálatban – derül ki az Ingatlan.com összeállításából. Mint írják, idén április közepén az országszerte eladásra kínált lakóingatlanok 16 százalékát kínálták 25 millió forint alatt, míg egy éve még 26 százalékos volt az arányuk. Budapesten viszont még a 3 százalékot sem éri el az arányuk a kínálatban (tavaly ez az érték 9 százalékos volt). Az ingatlanos cég szerint a jelenség hátterében a lakások drágulása és a lakáspiaci dominóhatás is áll.

Az országos piacon belül Tolna, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés megyében maradt az eladó lakóingatlanok átlagára a 25 milliós szint alatt, itt 16–23 millió forintos volt az átlagár.

Az ingatlan.com szerint a lakásdrágulás és hitelkamat-emelkedés miatt egyre inkább az olcsóbb ingatlanok felé fordul a kereslet, és ebben a helyzetben felértékelődnek az alacsonyabb áron elérhető lakóingatlanok is a vevők szemében, idézték Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét. Az elemzés további főbb megállapításai:

  • 25 millió forint alatt szinte csak használt lakások vannak, tíznél is kevesebb új építésű lakást kínáltak ennél olcsóbban;
  • az átlagos négyzetméterárak alapján Budapesten ez a pénz egy 28 négyzetméteres lakásra elegendő, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és megyékben viszont 112–146 négyzetméteres ingatlant is lehet venni belőle;
  • Pest megyében 100-ból csak hat ingatlan olcsóbb 25 millió forintnál.
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
8 találat
Részletes kereső