IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Máris felértékelődtek azok a lakások az albérletpiacon, amelyekre nem vonatkoznak az új rezsiszabályok2022. július 27. (szerda) 08:12 - Máris felértékelődtek azok a lakások az albérletpiacon, amelyekre nem vonatkoznak az új rezsiszabályok

Közvetlenül a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt Budapesten a téglaépítésű albérletek átlagos bérleti díja 125–350 ezer forint, a paneleké 130–290 ezer forint között mozgott, kiadó szobákat pedig közel 35,5–118,5 ezer forintért kínáltak.

Budapesten a téglaépítésű kiadó lakóingatlanokat 125–350 ezer forintért kínálják, a különböző kerületeket nézve a VIII.-ban 185 ezer, a XI.-ben 190 ezer, a XI.-ben 210 ezer, a XIII.-ban pedig 200 ezer forint az átlag. A fővárosi kiadó panellakásokat 130–290 ezer forintos ár jellemzi, a lakótelepi ingatlanok pedig 150–215 ezer forintos átlagos díjjal várnak bérlőre. A budapesti kiadó szobák esetében pedig 35 500 forinttól 118 500 forintig terjed a skála – derül ki az ingatlan.com albérletpiaci elemzéséből.

„Bár a bérleti díjak emelkedése kétségtelenül tempós, a hosszabb távú, inflációt is figyelembe vevő adatok azért mérsékeltebb drágulást mutatnak. 2015-höz képest az átlagos lakbérek országos szinten majdnem 66 százalékkal, a fővárosban 57 százalékkal emelkedtek júniusig a lakbérindex szerint. A KSH munkatársai az ingatlan.com adatai alapján azt is kiszámolták, hogy az inflációt is figyelembe véve az országos drágulás 26 százalékos, a fővárosi pedig 19 százalékos volt” – értékelte a friss adatokat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Az ingatlan.com szakértője az adatokat értékelve elmondta, hogy a panellakások az elmúlt hetekben felértékelődtek az albérletpiacon is, ennek oka, hogy a távfűtéses lakásokra nem vonatkoznak a gázfogyasztást is érintő új rezsiszabályok.

Az átlagos bérleti díjak országos szinten és a fővárosban egyaránt emelkedtek júniusban, amikor a havi drágulás 3,8 százalékos volt, Budapesten 4 százalékos, ezzel szemben májusban 2,6, illetve 2,5 százalékot tett ki. Éves szinten pedig országos átlagban 23,4 százalékkal, a fővárosban pedig 24 százalékkal kerültek többe a kiadó lakások a bérlők számára – derül ki a legújabb KSH-ingatlan.com lakbérindexhez készült elemzésből.

Az egyetemvárosok kínálatát nézve pedig kiderül, hogy a téglaépítésű kiadó lakások Debrecenben 150 ezer forintba kerülnek. Győrben, Szegeden és Pécsen egyaránt 140 ezer forintért lehet kivenni őket, Miskolcon pedig 100 ezer forint az átlag. A panelek esetében Debrecen, Szeged és Pécs azonos, 120 ezer forintos bérleti díjjal várja az szezont, míg Győr 115 ezer forinttal, Miskolc 97 500 forinttal. A szóban forgó egyetemvárosokban a kiadó szobák 40–65 ezer forintért jelentek meg a kínálatban.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
8 találat
Részletes kereső