IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
7 százalékos díjemelkedésre számítanak az ingatlanosok az albérletpiacon2022. július 27. (szerda) 08:14 - 7 százalékos díjemelkedésre számítanak az ingatlanosok az albérletpiacon

Az új építésű lakások ára is még feljebb kúszhat a következő egy évben.

Budapesten a használt lakások árának növekedésére számít a megkérdezett ingatlanos cégek csaknem fele, vidéken több mint a fele, ez alapján Budapesten és Nyugat-Magyarországon 4–5, a kelet-magyarországi körzetben 8 százalék körüli áremelkedés várható – derül ki a GKI Gazdaságkutató és a Masterplast közös júniusi felméréséből.

Az ingatlanosok kétharmada szerint az új építésű lakások ára is emelkedni fog. Itt az árakat nemcsak az emelkedő építési költségek, hanem a szűkre szabott kínálat is felfelé tolja. A közeljövőben ezen a területen csaknem 10 százalékos áremelkedés várható.

 

A megkérdezettek kétharmada a lakásbérleti piacon is a díjak emelkedésére számít, szerintük a következő egy évben 7 százalék körüli díjemelkedés valószínű.

A GKI negyedévente szervez felmérést, hogy feltérképezze az ingatlannal foglalkozó cégek kilátásait, a júniusi megkérdezés során 100 cég válaszolt. Az elemzés a lakossági reprezentatív felmérés eredményeit is tartalmazza. A kutatás 2020 januárjától a Masterplast Nyrt. támogatásával készül.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
8 találat
Részletes kereső