IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Negyven százalékos visszaesést látnak az ingatlanpiacon a szakértők2022. november 22. (kedd) 12:41 - Negyven százalékos visszaesést látnak az ingatlanpiacon a szakértők

November pedig vízválasztó lehet: ebben a hónapban dönthet a kormány az év végén kifutó támogatások meghosszabbításáról.

Októberben – éves összevetésben nézve – egy százalékkal nőtt a lakóingatlanok friss kínálata, a kereslet ugyanakkor jelentősen, több mint negyven százalékkal csökkent – írják friss elemzésükben az ingatlan.com szakértői. A portál elemzői szerint továbbra is ellentétes irányba halad az országos lakáspiac két oldala, hiszen míg októberben a kínálat kissé növekedett, addig a kereslet mérséklődött.

Településtípusokat nézve a községekben nőtt meg igazán a feladott hirdetések száma: az egy évvel korábbinál kilenc százalékkal több ház és lakás került a piacra. A kereslet országos szinten jelentősen elmaradt az egy évvel korábbitól. Az eladó lakások iránti érdeklődések több mint 40 százalékkal estek vissza tavaly októberhez képest. Pest megyében több mint 50 százalékkal, Hevesben, Győr-Moson-Sopronban, Csongrád-Csanádban, Zalában és Budapesten 41–43 százalékos volt a csökkenés. Közben Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Tolna, Békés, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében visszafogottabban, 22–29 százalékkal esett vissza az érdeklődés.

Azonban november vízválasztó lehet az ingatlanpiac szempontjából, ugyanis a kormány ebben a hónapban dönthet az év végén lejáró támogatások esetleges meghosszabbításáról, ez pedig jelentősen alakíthat a piacon.

 

 

 
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
8 találat
Részletes kereső