IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Bízzon meg minket, mi eladjuk ingatlanját!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Sokkal több az eladó ingatlan most, mint egy éve2023. január 23. (hétfő) 14:41 - Sokkal több az eladó ingatlan most, mint egy éve

A kisebb fővárosi lakásokra még mindig nagy a kereslet.

Az év első hetében országosan több mint 18 százalékkal nagyobb számú eladó lakásból és házból válogathattak a vevők, mint egy évvel korábban. Ezzel párhuzamosan a kereslet 40 százalékkal csökkent – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Budapestet összességében 1 százalékos kínálat bővülés jellemezte, de míg az eladó házak száma 8 százalékkal nőtt, addig a lakásoké 1 százalékkal csökkent. Ez alapján úgy tűnik, hogy továbbra is a kisebb ingatlanokra van leginkbb kereslet. A fővárosi agglomerációban, 21 százalékkal bővült a kínálat az előző év elejéhez képest.

A vármegyeszékhelyeken 35 százalékkal lett több az eladásra váró lakóingatlan a múlt év első hetéhez képest, a házak kínálata 21, a lakásoké 47 százalékkal bővült.

A kisebb településeken negyedével lett több vevőre váró ingatlan, a kisebb városokban és községekben az eladó házak száma 28, a lakásoké 21 százalékkal emelkedett az előző év elejéhez képest.
Az elmúlt pár évben a január eleji aktivitás jól tükrözte az egész éves forgalmat. Így 2023-ban az adásvételek számának csökkenésére és hektikusan alakuló árakra lehet számítani

– értelmezte az adatokat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

 

 

 
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
7 találat
Részletes kereső