IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Bízzon meg minket, mi eladjuk ingatlanját!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Valójában 2025 végéig használható fel a városi csok2024. július 5. (péntek) 12:04 - Valójában 2025 végéig használható fel a városi csok

 

 
A lényeg, hogy idén elkészüljön az adásvételi szerződés.
 

A június 22-i kormányinfón jelentette be a kormány a babaváró átalakítása mellett, hogy megszűnik a városi csok, az állami támogatások mostantól a falusi csok körét bővítik, erősítik. A Világgazdaság cikke felhívja a figyelmet, a támogatások valójában 2025 végéig használhatók fel.

Az akkori bejelentés szerint 2023 végéig lehet igényelni a támogatást az 5 ezer főnél nagyobb településeken, a Világgazdaság szerint azonban, a támogatások nemcsak az elkészült, még az idén használatbavételi engedélyt szerzett lakásokra igényelhetők, hanem azokra az ingatlanokra is, amelyek átadása csak később esedékes. Ebben az esetben szükséges a végleges adásvételi szerződés, amit az idén kötnek rá, és a hivatalos csok-igénylés leadása az adott banknál.

Ebben az esetben a csokot és a csok-hitelt is lehet igényelni azokban a városokban is, ahol egyébként idén év végével megszűnne a jelenlegi otthonteremtési támogatás.

Nem feltétel, hogy az ingatlan elkészüljön év végéig, és a használatbavételi engedély sem szükséges hozzá, csak a bankok által adott hitel rendelkezésre tartási idejének igazolása kell. Ez általában egy-két év, ez szolgáltatja az időlimitet 2025-ig.

Világgazdaság tehát felhívja a figyelmet arra, hogy 2025 decemberéig lehet felhasználni a csokot és a csok-hitelt együttesen az addig átadott, használatbavételi engedélyt szerző épületben lévő lakásokra. A vásárlást kell idén elintézni, fizetni lehet később is.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
10 találat
Részletes kereső