IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Lement az első roham az albérletekért, de hamarosan jön a második2023. augusztus 29. (kedd) 06:07 - Lement az első roham az albérletekért, de hamarosan jön a második

Nemcsak a kiadó, hanem az eladó lakások piaca is megélénkült.

A felvételi ponthatárok kihirdetése óta országosan 13 százalékkal nőtt az albérletek iránti heti kereslet, az eladó lakásokra pedig 30 százalékkal többen kerestek ugyanebben az időszakban – derült ki az ingatlan.com elemzéséből.

Ez Balogh László, az ingatlankereső portál vezető gazdasági szakértője szerint azzal magyarázható, hogy az egyetemisták szüleinek egy része megnézte, a magas bérleti árak miatt érdemesebb-e lakást vásárolni. Mint mondta, a többség végül mégis a bérlés mellett döntött, mert az eladó lakások iránti érdeklődés egy héttel később alábbhagyott.

Az ingatlan.com adataiból az is látható, hogy a kiadó lakások iránti kereslet a ponthatárhirdetés után Budapesten 12 százalékkal, az egyetemvárosokban 19 százalékkal erősödött, országosan pedig 9 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi ponthatárhúzás utáni időszakban. A megnövekedett kereslet szinte rögtön fel is szívja a bővülő kínálatot, ugyanis a legjobb albérletek jellemzően néhány óra alatt bérlőre találnak.

Balogh László elmondta, az albérletszezon következő hulláma augusztus 15. után várható, amikor az egyetemek kihirdetik, hogy kinek jutott kollégiumi férőhely, és kinek kell albérletet keresnie.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
11 találat
Részletes kereső