IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Bízzon meg minket, mi eladjuk ingatlanját!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Ennyi a havi törlesztője 15 és 30 millió forint lakáshitelnek 2024-ben2024. május 21. (kedd) 08:55 - Ennyi a havi törlesztője 15 és 30 millió forint lakáshitelnek 2024-ben

Már tudjuk, milyen lakáshitel kamatokkal kezdik a 2024-es évet a magyar bankok, de vajon mekkora havi törlesztőt kell ez alapján fizetni? A Bankmonitor szakértői megvizsgálták a lehetőségeket.

Sokan kivártak a lakáscéljuk megvalósításával: vártak a CSOK Plusz indulására, vagy éppen a piaci hitelek kamatcsökkenésére. A türelem meghozta gyümölcsét, a piaci hitelek kamata valóban érdemben csökkent 2024 januárjában. Egyes bankoknál például már 6% alatti kamatokkal is találkozhatunk, de cserébe komoly feltételeket várnak el, ezért a Bankmonitor szakértői azt vizsgálták meg két példán keresztül, hogy reálisan milyen kamatokat és törlesztőket érhetünk el a piaci kamatozású lakáshiteleknél 2024 elején.

Mennyi a törlesztőrészlete 15 millió forint lakáshitelnek?

Először induljunk ki abból, hogy 15 millió forint lakáshitelre van szükségünk, amit 20 év alatt fizetnénk vissza. A jövedelmünk havi nettó 500 ezer forint. Egy használt lakást vásárolnánk meg 50 millió forintért, a lakástámogatásokra pedig nem vagyunk jogosultak.

 

© Bankmonitor

 

A legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a MagNet Banké, itt a kölcsön kamata 6,30%, a törlesztőrészlet pedig 110 845 forint. Ez alapján két évtized alatt kicsivel kevesebb, mint 27 millió forintot kell visszafizetni a hitelre. A képzeletbeli dobogóra még a CIB Bank és az Erste Bank kölcsöne fért fel.

Mennyire kedvezőek ezek az ajánlatok? Ehhez vizsgáljuk meg, milyen feltételekkel kaphattunk volna hasonló kölcsönt egy évvel ezelőtt. Ekkor azt látjuk, hogy 2023. januárban 15 millió forint lakáshitel havi törlesztőrészlete még 127 ezer forinttól indult. Vagyis havi szinten 16 ezer forinttal kell kevesebbet fizetni most ugyanarra a hitelre, mint egy évvel korábban. Ez durván 13 százalékos csökkenést, spórolást jelent.

Mennyit kell fizetni 30 millió forint lakáscélú jelzáloghitelre?

A második példánál induljunk ki abból, hogy 30 millió forint lakáshitelre van szükségünk. A kölcsönt 20 éves futamidővel igényelnénk, a jövedelmünk pedig havi nettó 700 ezer forint. Egy használt lakást szeretnénk megvásárolni 80 millió forintért, a CSOK Pluszra és a Falusi CSOK-ra pedig nem vagyunk jogosultak.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
9 találat
Részletes kereső