IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Bízzon meg minket, mi eladjuk ingatlanját!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Mekkora lakást vehetünk most 35 millió forintból?2024. április 18. (csütörtök) 13:46 - Mekkora lakást vehetünk most 35 millió forintból?

Pesten egy garzonlakást lehet venni, ha valaki egy korábbi lakását eladja 25 millióért és felvesz rá egy tízmilliós hitelt, több vidéki városban családi ház is kijön ennyi pénzből.

 

Nem ez jut eszünkbe először az ünnepi időszakról, de kimondottan sokan ilyenkor gondolkoznak el a költözésen – az ingatlan.com adatai szerint nem sokkal ez után, január elején szoktak általában megdőlni a keresleti és a látogatottsági csúcsok. Erre most rátesz egy lapáttal az, hogy a kamatok csökkennek.

Az ingatlan.com és a money.com azt nézte meg, hogy ha valaki egy korábbi ingatlan eladásából vagy másmilyen forrásból 25 millió forint önerőt le tud rakni, erre felvesz 10 millió forint lakáshitelt, akkor abból a 35 millióból milyen lakást tud venni. Ez azért még a szerencsésebb forgatókönyv – egy ilyen hitel a januártól életbe lépő 7,3 százalékos thm-plafonnal havi 80 ezer forint alatti törlesztőrészletet jelent.

 

Ennyi pénzből Budapest legtöbb részén egy jó minőségű garzonlakás jön ki. Pesterzsébeten, Csepelen vagy Soroksáron majdnem 50 négyzetméteres lakást is lehet találni 35 millióért (jó minőségű ingatlanról van szó), de persze a pesti Belvárosban már csak 22 négyzetmétert lehet kihozni egy ekkora keretből.

Elsőre meglepő lehet, de nem ez a legdrágább hely az országban: Tihanyban egy 19 négyzetméteres minilakásra elég csak a 35 millió forint. Vidéken azért sok helyen egy-egy korszerű családi ház is belefér 35 millióba. Az ellenkező végpont a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmadaras, ott akár 507 négyzetméter is kijönne egy ekkora összegből – már ha volna ilyen lakás, de nyilván ez csak egy elméleti példa az ottani átlagos négyzetméterárral számolva.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
9 találat
Részletes kereső